czwartek, 05 styczeń 2017

Szukamy innowacyjnych pomysłów biznesowych! Zgłoś swój do Funduszu Zalążkowego PPNT Fundacji UAM

Fundusz Zalążkowy PPNT Fundacji UAM poszukuje pomysłodawców, którzy planują opracowanie oraz rozwój nowoczesnych produktów i usług w obszarze: chemii, biotechnologii, a także technologii informatycznych i komunikacyjnych.

Kogo poszukujemy?
- Poszukujemy pomysłodawców, planujących opracowanie i rozwój nowoczesnych produktów lub usług w obszarze: chemii, biotechnologii oraz technologii informatycznych i komunikacyjnych. – tłumaczy Katarzyna Wlaź z funduszu zalążkowego PPNT - Czekamy na zgłoszenia przede wszystkim od tych przedsiębiorców i naukowców, którzy planują prowadzenie własnego biznesu, znają uwarunkowania rynkowe, są świadomi konkurencji i jej mocnych stron, mają predyspozycje do podjęcia działań w skali globalnej, a przede wszystkim pracują nad zupełnie nowymi rozwiązaniami i w tym celu poszukują inwestora.

Jak pracujemy?
Wybrane pomysły będą rozwijane od momentu zdefiniowania wstępnych założeń, dotyczących przyszłego funkcjonowania biznesu, poprzez intensywną współpracę z koordynatorami i ekspertami (m.in. z obszaru finansów, prawa własności intelektualnej i transferu technologii), aż do określenia kluczowych założeń finansowych i biznesowych przedsięwzięcia.

Przed podjęciem ostatecznej decyzji o utworzeniu spółki celowej, pomysły zostaną poddane weryfikacji rynkowej, dzięki współpracy z największymi firmami branżowymi. Pozytywna reakcja ze strony rynku da zielone światło do pracy nad rozwojem biznesu przy współudziale kapitału inwestora.

Oprócz wsparcia doradczego i niezbędnego kapitału inwestycyjnego Fundacja UAM zapewnia wybranym pomysłodawcom także otoczenie badawcze, aparaturowe i technologiczne dostępne w Poznańskim Parku Naukowo-Technologicznym.

Więcej informacji i formularz zgłoszeniowy na stronie Poznańskiego Parku Naukowo-Technologicznego Fundacji UAM

ppnt.poznan.pl/inwestycje-kapitalowe